Ιστορία επιβίωσης

 Elfen Lied anime Lucy

Πρώτη ξύπνησε η Kaya. Κοίταξε τριγύρω στο αδειανό δωμάτιο. Πέντε ακόμα παιδιά ήταν ξαπλωμένα στο έδαφος αναίσθητα. Ένα αγόρι, σχετικά μεγάλο, με στολή παραλλαγής, ένα κορίτσι – στην ηλικία της το υπολόγιζε – με φανταχτερά ρούχα, μια κοπέλα με μακριά μαλλιά και όμορφο πρόσωπο, ένα αγόρι με σκονισμένο κουστούμι και γραβάτα και μια έφηβη στολισμένη με φλουριά στο κεφάλι. Η Kaya μαζεύτηκε σε μια γωνιά τρομαγμένη. Είδε το αγόρι με το κουστούμι να ανασαλεύει. Άνοιξε τα μάτια του. Έριξε μια ματιά στο χώρο και το βλέμμα του σταμάτησε πάνω της.

«Που είμαστε;», ρώτησε με βραχνή φωνή.

«Δεν ξέρω! Φοβάμαι…», απάντησε η μικρή.

Το αγόρι ανακάθισε και τίναξε τη σκόνη από πάνω του.

«Jamie με λένε! Αν το μάθει ο πατέρας μου θα τους κλείσει μέσα. Είναι δικηγόρος ξέρεις…».

Η Kaya κούνησε συγκαταβατικά το κεφάλι. Ύστερα σηκώθηκαν  ο Joey και η Jasmine. Η τελευταία δεν σταμάτησε να κλαίει, αλλά το αγόρι φαινόταν πολύ εκνευρισμένο. Τακτικά κλωτσούσε με το πόδι του τους τοίχους. Τελευταίες συνήλθαν η Thais με τη Nantio. Έτσι τους συστήθηκαν. Η περίεργη κοπέλα με τα φλουριά ήταν αμίλητη. Χαμένη στον κόσμο της. Δεν ήξεραν για πόση ώρα προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη για το που βρίσκονταν. Κανείς δεν θυμόταν πως κατέληξαν εκεί. Το μόνο κοινό σημείο που είχαν – τουλάχιστον οι πέντε από αυτούς – ήταν πως προέρχονταν από εύπορες οικογένειες.

«Εσείς έχετε λεφτά;», ρώτησε με έναν τόνο αφέλειας ο Joey τη Nantio.

«Είμαστε η πιο πλούσια οικογένεια στην Κένυα!», απάντησε, σχεδόν αδιάφορα, η κοπέλα με σπαστά αγγλικά.

Τότε ακούστηκε ένας θόρυβος, σαν γρατζούνισμα, κι ύστερα ένας διαπεραστικός ήχος μικροφωνίσματος. Μια αλλοιωμένη φωνή άρχισε να μιλά. Τους είπε πως πρέπει να επιλέξουν δύο άτομα που θα δώσουν την πρώτη μάχη. Αν η ομάδα τους κερδίσει, θα μείνει ακέραιη, αλλιώς θα υπάρχουν απώλειες. Τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν. Η Jasmine άρχισε να ουρλιάζει. Η Thais την πήρε στην αγκαλιά της, για να την ηρεμήσει. Ο Joey, που παρέμενε σχετικά ήρεμος, αυτοπροτάθηκε. Αλλά έπρεπε να βρεθεί ένας ακόμα. Και το μόνο αγόρι ήταν ο Jamie. Το κάτω χείλος του έτρεμε, μα δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Η Nantio επέμενε να πάει αυτή, αλλά ο Joey ήταν ανένδοτος.

Ξαφνικά ο ένας τοίχος του δωματίου άρχισε να μετακινείται. Απέναντί τους βρέθηκαν άλλα έξι παιδιά. Τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια. Και τα έξι σε άθλια κατάσταση. Ισχνά και βρώμικα. Φαινόταν από μακριά η φτώχεια και η εξαθλίωση που τα κατέτρεχε. Δύο από αυτά έστεκαν πιο μπροστά. Ένα μαύρο αγόρι γυμνόστηθο κι ένα Κινεζάκι, λίγο φοβισμένο. Ήταν η δική τους επιλογή. Μια πόρτα άνοιξε και η φωνή ξανακούστηκε. Παρέπεμψε τα τέσσερα αγόρια να περάσουν την πόρτα. Έφυγαν και η πόρτα έκλεισε. Ο τοίχος πάλι χώρισε τις δύο ομάδες.

Πρέπει να πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι να επιστρέψουν ο Joey και ο Jamie. Ήταν και οι δύο τρομοκρατημένοι. Ο Jamie φαινόταν σε κατάσταση σοκ. Ο Joey ήταν γρατζουνισμένος και ματωμένος. Τους είχαν βάλει σε μια απάνθρωπη δοκιμασία. Πέρασαν μέσα από θάμνους με αγκάθια, έρποντας. Όποιος θα είχε τον μεγαλύτερο χρόνο θα… τον έχτιζαν μέσα σε τοίχο. Τα κορίτσια φώναξαν. Η Jasmine άφησε μια κίτρινη λιμνούλα να κυλήσει κάτω από τα πόδια της. Ο άτυχος ήταν ο Dong, το μικρό Κινεζάκι.

Η επόμενη δοκιμασία έλαβε χώρα σε λίγες ώρες. Αφού τους είχαν ταΐσει με άψητο κρέας και μπαγιάτικο ψωμί, επέλεξαν δύο άτομα από κάθε ομάδα. Από αυτούς πήραν τη Thais και τη Jasmine και από την άλλη την Indira κι ένα άστεγο αγόρι από την Ιταλία, όπου ποτέ κανείς δεν έμαθε το όνομά του. H Jasmine έκλαιγε με αναφιλητά, αλλά δεν μπορούσε να μην πάει. Σε λίγα λεπτά είχαν εξαφανιστεί από το δωμάτιο. Δεν επέστρεψαν ποτέ.

Στην τρίτη δοκιμασία επιλέχτηκε ο Jamie και η Nantio και από την άλλη ομάδα η Doyha  και ο Roathy.  Κάποια στιγμή επιστρέφει η Nantio. Τα φλουριά έχουν φύγει από το πρόσωπό της, το οποίο είναι καταματωμένο. Αφού της έδωσαν να πιεί λίγο νερό, τους εξιστόρησε όσα έγιναν. Έπρεπε να έχουν το κεφάλι τους μέσα σε μια δεξαμενή με νερό. Από πάνω περνούσε ένας τροχός με λεπίδες για πέντε λεπτά. Αν το σήκωναν νωρίτερα το κεφάλι τους θα κοβόταν. Η λεπίδα τράβηξε τα φλουριά της και της ξέσκισε το πρόσωπο. Τα άλλα τρία παιδιά δεν τα κατάφεραν.

Ο τοίχος άνοιξε και οι ομάδες ενώθηκαν. Πλέον είχαν μείνει η Kaya, η Nantio, ο Joey, η Indira και ο Lamine. Η φωνή ακούστηκε για μια ακόμα φορά.

«Αυτή η δοκιμασία σας είναι η τελευταία. Θα συμμετέχετε όλοι. Θα μπείτε σε πέντε θαλάμους, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή θα αναφλεγούν. Μόνο ο ένας από αυτούς θα μείνει ακέραιος. Ποιος θα είναι ο τυχερός;».

Η φωνή σταμάτησε κι ένας ακόμα τοίχος ανασηκώθηκε. Προχώρησαν στο νέο δωμάτιο, όπου πέντε θάλαμοι βρίσκονταν  ο ένας δίπλα στον άλλον. Κανείς δεν έκανε την πρώτη κίνηση. Τελικά πιο δυναμική αποδείχτηκε η Kaya. Επέλεξε τον μεσαίο θάλαμο και μπήκε. Από το παραθυράκι παρακολούθησε και τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά να κάνουν την επιλογή τους. Έκλεισε τα μάτια και περίμενε το θάνατο. Μια δυνατή βοή ακούστηκε κι ύστερα ένα ουρλιαχτό. Ύστερα δεύτερο, τρίτο… Η καρδιά της χτυπούσε δυνατά. Μόνο δύο είχαν μείνει. Ας είχε κάνει τη σωστή επιλογή! Την είχε κάνει…

Η Kaya άφησε το πενάκι κάτω και κοίταξε τις μακέτες με τα anime που είχε σχεδιάσει. Ήταν η πρώτη της ιστορία κι αυτή ήταν μόνο τεσσάρων ετών. Χαμογέλασε και τις τοποθέτησε σε ένα τεράστιο φάκελο. Θα τον ταχυδρομούσε η μητέρα της την επόμενη μέρα. Μακάρι να τους άρεσε η ιστορία της…

Νεκτάριος Μπουτεράκος

Advertisements